Volledig scherm
Steven Bergwijn. © Getty Images

Bergwijn loopt liesblessure op en haakt af bij Jong Oranje

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi kan tijdens de EK-kwalificatieduels met Engeland en Schotland geen beroep doen op Steven Bergwijn. De 20-jarige aanvaller van PSV is geblesseerd geraakt aan zijn lies.

Het is nog niet bekend wat de ernst van de blessure is. Bergwijn, die de laatste weken behoorlijk op dreef was, is per direct teruggekeerd naar Eindhoven. Van de Looi heeft besloten geen vervanger op te roepen, waardoor Jong Oranje met een selectie van twintig spelers richting Norwich vertrekt.

Er was de afgelopen week het nodige te doen rondom Bergwijn, die door Ronald Koeman werd gepasseerd voor het 'grote' Oranje. De bondscoach gaf maandag op de persconferentie in Zeist aan Bergwijn niet te hebben geselecteerd vanwege het feit dat Jong Oranje belangrijke duels voor de boeg heeft.

Malen

Door het ontbreken van Bergwijn ligt er mogelijk een basisplaats voor PSV-ploeggenoot Donyell Malen in het verschiet. Voor Malen zou dat zijn vuurdoop in Jong Oranje betekenen. Hij gaf eerder op de dag al aan klaar te zijn voor een eventueel debuut.

Het duel met Engeland start donderdag om 20.45 uur in Carrow Road, het stadion van Norwich City. De ontmoeting met Schotland is volgende week dinsdag.

PSV