Volledig scherm
Bert van Marwijk © BSR/SOCCRATES

Bert van Marwijk in beeld bij Emiraten, achtergrondrol bij PSV blijft mogelijk

Bert van Marwijk is in beeld om bondscoach te worden van de Verenigde Arabische Emiraten. De 66-jarige oud-keuzeheer van onder meer Oranje en Australië kan op korte termijn in het Midden-Oosten aan de slag als hij de onderhandelingen met de voetbalbond succesvol afrondt. De afgelopen periode kreeg de trainer meerdere aanbiedingen. 

Van Marwijk denkt er niet meer aan om in de toekomst nog een (Nederlandse) club te gaan trainen, maar staat wel open voor een rol waarin hij een nationale ploeg naar het WK kan leiden. 

Een eventuele functie van Van Marwijk als bondscoach leidt in principe niet tot het einde van zijn achtergrondrol bij PSV. De ervaren oefenmeester adviseert trainer Mark van Bommel in een rol als mentor en doet dat zonder bij duels op de bank te zitten. Hij staat af en toe op het trainingsveld, is beschikbaar als klankbord en zit bij wedstrijden op de tribune. Tijdens interlandperiodes is het bij PSV doorgaans rustig omdat veel spelers naar nationale ploegen zijn. Mede daarom is er voor Van Marwijk geen beletsel om een nieuwe route richting het WK aan te pakken. 

PSV