Volledig scherm
Maximiliano Romero heeft naar verwachting nog een aantal weken nodig alvorens hij zijn debuut voor PSV kan maken. © Pro Shots

Cocu: Romero ambitieus, maar door blessure komt debuut later dan gedacht

Maximiliano Romero staat te popelen om bij PSV in wedstrijden te starten, maar door een blessure komt het debuut er later dan PSV had verwacht. 

Dat gaf trainer Phillip Cocu vrijdag aan in aanloop naar de wedstrijd tegen sc Heerenveen van zaterdagavond. ,,Hij is ambitieus, maar door een blessure duurt het allemaal wat langer dan gedacht", aldus Cocu. Romero raakte in de Verenigde Staten tijdens een trainingskamp licht geblesseerd en kreeg daarna een terugslag tijdens een individuele sessie. 

De spits traint wel individueel op het veld, maar is nog niet aangesloten bij de groepstrainingen. Normaal gesproken duurt het vanaf dat moment ook een paar weken voor een debuut in wedstrijdverband mogelijk is. Dat verloopt in principe via Jong PSV. Aangezien er na zaterdag nog maar tien duels te spelen zijn, zal Romero dit seizoen naar verwachting dus nog niet al te veel in actie komen voor PSV. 

PSV heeft eerder al benadrukt het nuttig te vinden dat Romero nu al acclimatiseert en aan de club en ons land went. Vanaf seizoen 2018-2019 rekent de club wel volledig op hem en mogelijk is hij dit voetbaljaar in de eindfase nog van waarde. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV