Volledig scherm
Daniel Schwaab na zijn laatste duel voor PSV. © BSR Agency

Daniel Schwaab duikt na vertrek bij PSV op bij Bundesliga-club SC Freiburg

Daniel Schwaab houdt voorlopig zijn conditie op peil bij SC Freiburg. De afgelopen seizoen bij PSV vertrokken centrale verdediger heeft nog geen contract ondertekend bij een nieuwe club en ook in Freiburg is dat niet meteen de insteek. 

Schwaab verliet afgelopen seizoen PSV omdat hij terug naar zijn familie in Duitsland wilde. Hij had bij PSV kunnen blijven, maar koos daar niet voor omdat hij niet meer zo ver van zijn gezin wilde wonen. De 30-jarige Duitser vertelde donderdag tegen ‘Der Kicker’ dat hij het alleen trainen zat was en nu dus voorlopig bij Freiburg aansluit, in afwachting van een contract bij een nieuwe club. Freiburg, waar hij in de jeugd speelde en zijn profdebuut maakte.

Schwaab vertrok in mei transfervrij uit Eindhoven. Hij was in de zomer van 2016 ook transfervrij gekomen. 

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen