Volledig scherm
Hidde Jurjus in het shirt van PSV. © Joep Leenen

De Graafschap polst PSV-keeper Jurjus voor terugkeer naar De Vijverberg

De Graafschap heeft PSV-keeper Hidde Jurjus (24) deze week gepolst voor een mogelijke terugkeer naar Doetinchem. De nieuwbakken eredivisionist is op zoek naar een nieuwe sluitpost. 

Trainer Henk de Jong sprak maandag met de goalie, die op dit moment bij PSV geen uitzicht op speeltijd heeft. Daarbij is het scenario van een eventuele comeback op De Vijverberg besproken. PSV, De Graafschap en de keeper houden de kaarten nog even tegen de borst, maar het is een scenario waar velen al rekening mee hadden gehouden. Als het uitkomt, zal het waarschijnlijk uitdraaien op een huurovereenkomst. Jurjus kwam in de zomer van 2016 voor ongeveer een half miljoen euro over van De Graafschap naar PSV, maar kon Jeroen Zoet en de tweede keepers Remko Pasveer en Eloy Room niet bedreigen. Hij keepte in zijn eerste seizoen in Eindhoven iets meer dan drie handen vol wedstrijden bij Jong PSV en het jaar erop werd hij uitgeleend aan de Kerkradenaren. 

Beslissing 

Zaakwaarnemer Henk van Ginkel bevestigt de belangstelling voor Jurjus, maar zegt ook dat er nog geen enkele beslissing is genomen en nog van alles mogelijk is. Jurjus beleefde afgelopen seizoen een moeilijk jaar bij Roda JC, dat degradeerde naar de eerste divisie. Op de voor hem vertrouwde grond bij De Graafschap, waar de keeper veel vertrouwen geniet, zou hij weer kunnen opbloeien. Jurjus is afkomstig uit Lichtenvoorde, niet ver van Doetinchem. 

PSV wil deze zomer ook nog keeper Luuk Koopmans (24) verhuren, die net als Jurjus geen uitzicht op speeltijd heeft. De goalies mogen vanwege hun leeftijd niet meer uitkomen bij Jong PSV. 

PSV