Volledig scherm
Daniël Schwaab © Pim Ras Fotografie

De honger van Schwaab is nog niet gestild, PSV en Duitser praten over nieuw contract

Daniel Schwaab pakte vorig seizoen met PSV zijn eerste landstitel in zijn carrière en dat heeft de honger naar meer aangewakkerd. ,,Het heeft mij niet rustiger gemaakt, integendeel. Ik weet nu wat er op zo’n moment allemaal gebeurt en wil het nog een keer meemaken. Het was geweldig.”

Samen met zijn ploeggenoten wil hij in Doha de basis leggen voor een nieuwe seizoenshelft vol overwinningen. ,,Iedereen heeft zich snel aangepast aan de manier van spelen onder Mark van Bommel en iedereen snapte het ook. Dan wordt het automatisch makkelijker om te verdedigen. Ook in de komende maanden mogen wij geen enkel cadeautje uitdelen. Ajax is namelijk niet aan het slapen”, zegt hij over het kleine verschil tussen de twee Nederlandse topploegen. ,,Wij kunnen denk ik nog beter en voetballend zeker een stap vooruit zetten. Nog dominanter zijn, met en zonder bal. Voor de winter was er ook een aantal wedstrijden waarin het ‘close’ was.”

PSV en de 30-jarige Duitser zijn in gesprek over een langer verblijf, bevestigt Schwaab. Zijn contract loopt af. ,,Maar verder kan ik er niks over zeggen. Ik denk er goed over na.” Is hij aan het beste seizoen in zijn carrière bezig. ,,Dat is niet belangrijk. We moeten volhouden. Het gaat om een heel seizoen. In mijn tweede jaar onder Phillip Cocu had ik ook een basisplek, net als nu. Dat geeft iets meer vertrouwen. Dit seizoen zijn we iets constanter geweest dan het vorige.”

PSV