Volledig scherm
Pablo Rosario, Luuk de Jong en Denzel Dumfries bedanken de meegereisde supporters. © ANP

De Jong: Heel zuur om zo te verliezen

Het doet pijn, zei PSV's aanvoerder Luuk de Jong, na de nederlaag (2-1) op Wembley bij Tottenham Hotspur. ,,Natuurlijk speelden we tegen een zeer goede tegenstander. Maar we hebben gestreden en heel lang stand gehouden. Mede dankzij onze geweldige keeper Jeroen Zoet.‘’

Dankzij De Jong kwam PSV snel op voorsprong. ,,Vervolgens hebben we er alles aan gedaan om die voorsprong vast te houden'', aldus De Jong. ,,En naarmate de klok doortikt ga je er toch in geloven. Nadat zij eenmaal die 1-1 maakten kregen we vervolgens nog kansen om opnieuw voor te komen ook. Het is heel zuur om zo te verliezen. We hebben echt gestreden om de wedstrijd te winnen.”

Wel was De Jong reëel. ,,Gezien de verhoudingen in het veld en het aantal kansen was de overwinning van de Spurs natuurlijk wel verdiend.''

Samenvatting Tottenham Hotspur - PSV (2-1)

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.