Volledig scherm
Luuk de Jong. © BSR Agency

De Jong legt zich neer bij titel Ajax: ‘14 doelpunten gaat nooit meer gebeuren’

Luuk de Jong beseft dat PSV titelprolongatie uit het hoofd kan zetten na de nederlaag op bezoek bij AZ (1-0). ,,Je kunt zeggen dat Ajax zo goed als kampioen is.”

Een treffer van Guus Til vlak na rust velde het vonnis over de Eindhovenaren, die in het AFAS Stadion apathisch voor de dag kwamen. Pas na het tegendoelpunt deed PSV van zich spreken, maar AZ hield de rijen gesloten. ,,Tja, hebben we onszelf te wijten”, aldus De Jong voor de camera van FOX Sports. ,,De kansen die je krijgt, gaan er niet in. Dat is tekenend voor de wedstrijd, we zijn niet vast genoeg als team.”

Volgens De Jong deed PSV er alles aan, maar was dat niet genoeg om aanspraak te maken op een gelijkspel of een overwinning. ,,Het was niet altijd even goed, maar we hebben zeker gevochten. Dat kunnen we ons niet verwijten. Helaas was dat niet genoeg. In de tweede seizoenshelft moesten we te vaak een achterstand goedmaken. We hadden te veel wedstrijden waarin we slordig waren.”

Feliciteren

Op de vraag of De Jong Ajax al wilde feliciteren met het kampioenschap, viel de PSV-aanvoerder even stil. De Amsterdammers koesteren behalve de voorsprong van drie punten ook een veel beter doelsaldo. ,,14 doelpunten... Dat gaat nooit meer gebeuren. Je kunt zeggen dat Ajax zo goed als kampioen is.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen