Volledig scherm
Luuk de Jong © VI Images

De Jong wint PSV-klassement van het ED, Angeliño nummer twee

Luuk de Jong heeft voor de eerste keer het PSV-klassement van het ED gewonnen. Hij liet met het cijfer 6,65 linksback Angeliño nipt achter. 

De Spanjaard kwam uit op een gemiddelde van 6,63. Nick Viergever completeert het podium, met 6,40 als gemiddelde. Daniel Schwaab (6,37), Hirving Lozano (6,36) en Steven Bergwijn (6,34). 

De best gewaardeerde wedstrijd was PSV-Ajax (3-0), waarin de spelers gemiddeld een 7,4 ontvingen. De slechts gewaardeerde ontmoeting was PSV-RKC, in de strijd om het bekertoernooi. Daarin kregen de PSV'ers gemiddeld een 4,5. 

Het ED geeft in samenwerking met het AD cijfers in alle ontmoetingen cijfers, aan spelers die in een duel minimaal 30 minuten in actie kwamen. Alleen spelers die de helft van het totale aantal wedstrijden een beoordeling kregen, komen in het eindklassement. Het ED geeft in alle wedstrijden cijfers, het AD alleen in de eredivisie. 

Voormalig winnaars PSV-klassement: 

2019: Luuk de Jong
2018: Jeroen Zoet
2017: Jeroen Zoet
2016: Andrés Guardado
2015: Andrés Guardado
2014: Jeroen Zoet
2013: Mark van Bommel
2012: Kevin Strootman

*PSV-supporter Joris Westerbeek houdt voor het ED belangeloos de cijfers bij en verwerkt ze. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV