Volledig scherm
PREMIUM
Joël Piroe. © BSR Agency

De lokroep voor PSV-talenten blijft elk jaar terugkeren

Buitenlandse clubs jagen op de na dit seizoen transfervrije Justin Lonwijk en Joël Piroe, allebei 19 jaar. PSV probeert alle talenten te behouden, maar de praktijk wijst uit dat dat niet altijd kan of lukt.

Bij PSV vertrekken bijna elk jaar één of enkele jeugdspeler(s) naar het buitenland. Vorig jaar nog verkasten de 19-jarige Leandro Fernandes (Juventus), Ian Maatsen (17, Chelsea) en Jayden Braaf (16, Manchester City) naar aansprekende clubs. Of ze daar ooit doorbreken, is zeer de vraag. Een terugkeer naar Nederland blijft meestal wel mogelijk, blijkt uit bijvoorbeeld de carrières van Jeffrey Bruma en Karim Rekik, die in de eredivisie bij PSV een weg omhoog vonden. Nu timmert ook Donyell Malen in Eindhoven aan de weg, die via Arsenal in de zomer van 2017 bij PSV uitkwam.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV