Volledig scherm
Mees Kreekels (links) in het duel met Jong Ajax-speler Jurgen Ekkelenkamp. © BSR Agency

Degelijk debuut voor Helmonder Kreekels, die in de voetsporen van zijn vader en opa treedt

Helmonder Mees Kreekels maakte maandagavond zijn debuut in het betaald bij Jong PSV en kon terugkijken op een geslaagde avond. Hoewel Jong PSV in eigen huis niet won van de beloften van Ajax (0-0), waren zijn eerste meters in het betaald voetbal van goed niveau. ,,In principe ga ik nu terug naar PSV onder 19, maar ik hoop toch hier een visitekaartje te hebben afgegeven. Betaald voetbal spelen voor volle tribunes, dat is wat je als speler wilt. Dit smaakt zeker naar meer.”

De 18-jarige Kreekels en zijn al meer ervaren collega Maxime Soulas gaven weinig kansen weg tegen de Ajacieden en de mogelijkheden die er waren, werden door de goed keepende Youri Roulaux ongedaan gemaakt. Jong PSV had zelf ook niet de stootkracht om te scoren, waardoor het duel in 0-0 eindigde. Kreekels was tevreden met dat resultaat, hoewel hij ook beaamde dat het mogelijk was geweest om drie punten te pakken. ,,Dit is de volgende stap waar je allemaal op hoopt als je in de opleiding van PSV zit”, zei hij. Onder meer hoofdtrainer en hoofd opleidingen Ernest Faber behoorde tijdens het duel bij de toeschouwers en moet gezien hebben dat er vanuit PSV onder 19 weer een nieuwe generatie aankomt, die op de poort klopt bij Jong PSV. 

Kreekels trad met zijn debuut in de voetsporen van vader Bertran en opa Lambert, beiden voormalig betaald voetballers. Lambert Kreekels is met 78 treffers de ‘eeuwig clubtopscorer’ van Helmond Sport. 

  1. PSV biedt ruim 7 miljoen euro op Van Aanholt, linksback wil graag naar Eindhoven

    PSV biedt ruim 7 miljoen euro op Van Aanholt, linksback wil graag naar Eindhoven

    PSV schakelt na de bijna afgeronde transfer van Steven Bergwijn snel door en heeft een bod van ruim 7 miljoen euro gedaan op Patrick van Aanholt (29). De linksback is topkandidaat om de Eindhovense club per direct te versterken, al houdt PSV ook de lijn naar Ricardo Rodríguez nog altijd open. Van Aanholt wil heel graag terug naar PSV en hoopt dat zijn huidige club Crystal Palace en de Eindhovenaren tot een vergelijk komen.

PSV