Volledig scherm
Pablo Rosario (links) en Denzel Dumfries. © Pro Shots

Denzel Dumfries heeft het 'onwijs naar zijn zin' bij PSV

Na een ruime overwinning op VVV gaan de PSV'ers met een goed gevoel de interlandperiode in. Als dat voor een van de spelers in Eindhovense dienst geldt, is het wel voor Denzel Dumfries (22). Hij werd deze week door bondscoach Ronald Koeman voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands elftal en was uiteraard zo trots als een pauw. 

Dumfries vond het nog best lastig om het nieuws stil te houden, nadat trainer Mark van Bommel hem donderdag had gebeld over zijn uitverkiezing. Vrijdag mocht het alsnog 'live' en was de vreugde er niet minder om. ,,Een hartstikke mooi moment na mijn begin hier bij PSV. Ik heb het onwijs naar mijn zin bij de club en voel me thuis, net zoals ik dat gevoel bij Sparta en Heerenveen snel had." Daar stond de rechtsback uiteraard wel voor andere uitdagingen. ,,Als we bij Sparta zoveel punten als wij nu hadden gehad, zouden we waarschijnlijk gezegd hebben dat we niet meer konden degraderen."

Zoals het nu gaat bij PSV, zo had hij het zich in juni in mooie toekomstdromen ongeveer voorgesteld. Na een paar weken vol transfergepruttel kon hij eind juni eindelijk zijn contract ondertekenen en zijn oom John uit Eindhoven, al vijftig jaar verstokt PSV-fan, de hand schudden. PSV kondigde zijn komst aan met een fietstochtje van het duo. ,,Ook hij is hartstikke blij nu omdat we lekker gaan met zijn allen. Dat willen we natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden."

PSV