Volledig scherm
Derrick Luckassen viel zondag in positieve zin op bij PSV in het duel met Olympique Nice. © BSR Agency

Derrick Luckassen komt goed terug bij PSV: ‘Niet speculeren, maar voetballen’

Hoewel PSV zondagavond verloor van OGC Nice (3-2), was het zeker niet allemaal kommer en kwel van Eindhovense kant. Centrale verdediger Derrick Luckassen kreeg een basisplek omdat Trent Sainsbury niet helemaal fit was. Hij kwam met een verdienstelijk optreden en na afloop was ook trainer Mark van Bommel te spreken over zijn prestatie. 

Luckassen was foutloos en beheerst aan de bal en kwam af en toe met een goede pass naar voren. De tegengoals vielen hem ook niet aan te rekenen. ,,Alles kan in voetbal”, zei hij na afloop. ,,Ik doe mijn best en zie wel wat er gebeurt. Mijn zaakwaarnemers praten wel met PSV, maar ik ben niet met een transfer bezig. Voor mij is het nu gewoon een kwestie van goed trainen en spelen en dan maar zien wat de dag brengt. Ik ben lang geblesseerd geweest en probeer er nu alles uit te halen.”

PSV probeert zich op de positie van Luckassen en zijn huidige interne concurrent Sainsbury te versterken, terwijl de 24-jarige verdediger een beetje het vraagteken van de voorbereiding is. Zou hij - nu er wat meer fysieke en mentale bagage aan boord is - niet kunnen verrassen dit seizoen? Wie hem op het veld ziet staan, raakt al snel geïmponeerd van zijn gestalte. Luckassen leek echter niet altijd rust in zijn spel te kunnen vinden en het leek soms ook alsof hij voor het ongeluk geboren was. Net als hij een fout maakte of in het elftal kwam, ging het ineens mis bij PSV. En dat terwijl in de zomer van 2017 alle Nederlandse topclubs voor hem gingen en de wereld open leek te liggen voor Luckassen. Vorig jaar liep hij een zware blessure op en liep een huurperiode bij Hertha BSC uit op een sof. 

Over zijn kansen in 2019 speculeert hij niet. ,,Ik focus mij op het voetbal en ga dus niet te veel praten. Bij PSV zorg ik dat ik er sta als er wat is en ik ben niet bezig met blijven of weggaan. Als je zes maanden niet gespeeld hebt, wil je gewoon weer voetballen.” 

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen