Volledig scherm
Ritsu Doan © VI Images

Doan wil graag naar PSV en PSV heeft interesse, het is nu aan de clubs

Dat PSV interesse heeft om Ritsu Doan van FC Groningen over te nemen, was vorige week al duidelijk. De Japanner liet zich zondag voor het eerst uit over de Eindhovense interesse en vertelde na afloop van AZ-FC Groningen aan meerdere media dat hij een stap naar PSV ziet zitten. 

Hij speelde niet mee, omdat hij hoofdpijn had. Velen koppelden zijn absentie aan transferkoorts, maar van een overgang is nog geen sprake. PSV-trainer Mark van Bommel bevestigde gisteren na Heracles Almelo-PSV ook dat de Eindhovenaren interesse in hem hebben, maar liet ook blijken dat er meerdere kandidaten zijn om de ploeg te versterken. 

Doan is 21 jaar en wordt al jaren gevolgd door PSV. In juni 2016 wilde de club hem huren van Gamba Osaka, met het idee om hem een jaar te laten acclimatiseren in Eindhoven. Uiteindelijk kwam het niet tot een deal en later sloeg FC Groningen wel toe. 

Het is nu dus aan PSV en FC Groningen. Partijen moeten een akkoord zien te bereiken om Doan alsnog in het shirt van PSV te kunnen zien. Geschat wordt dat een prijs van ongeveer acht miljoen euro realistisch is. 

  1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

    Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

    De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.

PSV