Volledig scherm
Daniel Schwaab tijdens het duel met ADO Den Haag van vorig seizoen. © Kay int Veen

ADO - PSV gaat definitief door ondanks politieacties

UpdateDe voetbalwedstrijd ADO Den Haag - PSV van komende zaterdag (18.30 uur) gaat definitief door, ondanks de geplande stakingen van de politie. Dat heeft de Haagse club bekendgemaakt. Zowel de gemeente als de ADO ging er eerder al vanuit dat de wedstrijd gewoon gespeeld kon worden. 

De politie plant dit weekeinde een staking in de hoop een doorbraak te forceren in het langlopende cao-conflict. Gaat die staking inderdaad door, dan zal de politie enkel in spoedgevallen in actie komen. Dat heeft dus geen invloed op de wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV. 

De burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) laten wel de mogelijkheid open voor een ander besluit als er nieuwe informatie of inzichten binnenkomen. ,,De veiligheid van de mensen in de stad staat bij die afwegingen altijd voorop'', meldt de gemeente namens de veiligheidsdriehoek.

Kort geding

Vrijdag dient een kort geding van de justitieminister en de korpschef tegen de politiebonden. Doel van de staat is om de aangekondigde acties tegen te houden. De bonden willen dat de politie dit weekeinde alleen in noodgevallen optreedt.

PSV