Dumfries na nieuwe zeperd PSV: ‘Het moet een keer ophouden’

VideoNa het volgende puntverlies van PSV in Emmen staat de ploeg inmiddels 13 punten achter op Ajax en 7 op AZ.  Nummer vier Willem II heeft nu slechts twee punten minder dan PSV. Aanvoerder Denzel Dumfries kon het kort na de 1-1 in Emmen nog niet bevatten: ,,Pijnlijk om te constateren.”

De verdediger zag dat PSV in de eerste helft sterker was en vergat om verder weg te lopen bij Emmen na de 0-1 van Schwaab. ,,We creëren goede kansen, genoeg kansen. Die bal moet er dan in. Maar dat is de fase waarin we nu zitten. We moeten het afmaken, maar dat doen we niet. Dan maken we het onszelf moeilijk en speel je 1-1.”

Bekijk hier de samenvatting van FC Emmen - PSV

Net als vorige week tegen Heerenveen was PSV in de tweede helft geen schim van de ploeg die domineerde voor rust. Tegen Heerenveen kwam de ploeg er nog mee weg. In Emmen niet, na de gelijkmaker van Kolar. ,,Als je een tweede helft speelt zoals tegen Heerenveen, dan moet je daar van leren. Dat hebben we ook in de rust gezegd. Maar het is pijnlijk om te constateren... We doen er alles aan”, zei de aanvoerder voor de camera van FOX Sports.

Dumfries zag het in de tweede helft misgaan voor zijn ploeg. ,,Ik denk dat wij steeds verder naar achteren lopen. We hadden niet meer het vertrouwen aan de bal. Dat mag niet gebeuren. Het moet een keer ophouden. Ik ben geen opgever en ga altijd met opgeheven hoofd verder. We moeten het zien om te draaien.”

Volledig scherm
Denzel Dumfries. © BSR Agency
  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen