Eindelijk weer wat te juichen voor PSV: ‘Zo'n wedstrijd gaat er natuurlijk in als koek’

Dankzij de eerste overwinning van 2020 kent PSV eindelijk weer eens een positief weekend. Clubwachter Rik Elfrink zag dat de Eindhovenaren in het cruciale duel met Willem II (3-0) goed voor de dag kwamen. 

Na goals van Denzel Dumfries, Ryan Thomas en een eigen doelpunt van Mike Trésor Ndayishimiye viel er weer wat te juichen voor de PSV-supporters ,,Eindelijk eens wat positiviteit voor PSV. Dit was een goede wedstrijd", blikt Elfrink terug. ,,Ik vond dat PSV een goede eerste helft speelde, aan de bal was het veel beter dan in Amsterdam.”

‘Oermens’ Dumfries

Linksback Ricardo Rodríguez en doelpuntenmakers Thomas en Dumfries behoorden volgens Elfrink tot de uitblinkers. De rechtervleugelverdediger, na Donyell Malen de topscorer van PSV, viel opnieuw in positieve zin op. ,,Eigenlijk is het bijna altijd wel een voldoende. Hij neemt het team echt op sleeptouw. PSV mag heel blij zijn met Dumfries. Het is een soort oermens en een heel prettig persoon om erbij te hebben.”

De hoogtepunten van het duel gemist? Bekijk hier de samenvatting!

Ook de supporters, die met sfeeracties het duel extra cachet gaven, deelden mee in de feestvreugde. ,,Het publiek heeft het zwaar gehad, dat is logisch. Er is een aantal dingen gebeurd. Zo'n wedstrijd gaat er dan natuurlijk in als koek. Ik denk dat PSV hier op kan voortborduren.”

Volledig scherm
Denzel Dumfries juicht na zijn 1-0 tegen Willem II. © BSR Agency