PSV won donderdag met 3-2 van Sporting Portugal.
Volledig scherm
PSV won donderdag met 3-2 van Sporting Portugal. © EPA

Eredivisie zet polonaise dankzij PSV toch nog voort en staat steviger op plek 9 op UEFA-lijst

Dankzij de zege van PSV op Sporting Portugal en het punt van AZ in het duel met Partizan Belgrado staat de eredivisie iets vaster op plek 9 op de UEFA-lijst. Via die stand worden de Europese tickets voor alle landen verdeeld. PSV won in eigen huis met 3-2 van de Portugezen en AZ hield Partizan in Belgrado op 2-2. 

Door deze resultaten schreef de eredivisie 0,6 zogeheten coëfficiëntpunten bij. Aangezien de Turkse ploegen in de Europa League drie nederlagen leden en de twee Oekraïense formaties een zege en een nederlaag boekten, is de eredivisie licht uitgelopen. De Nederlandse competitie staat nu op 31,350 punten op de UEFA-lijst tegen 31,100 voor de Oekraïense hoogste afdeling en 30,600 voor de Turkse Süper Lig. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang kwam alsnog snel rond.

PSV