Volledig scherm
Erik Pieters bij Stoke City © BSR/Soccrates

Erik Pieters voor twee jaar naar Burnley

Verdediger Erik Pieters is komend seizoen actief bij Burnley FC. De voormalig PSV’er tekent een contract voor twee jaar. Hij mocht weg bij Stoke City, waar hij jarenlang een bepalende rol had.

Zijn naam viel de afgelopen periode ook bij PSV, maar de bijna 31-jarige linksback kiest toch voor een langer verblijf in Engeland. Burnley werd afgelopen seizoen 15de in de Premier League.

Pieters speelde tussen 2008 en 2013 bij PSV en sprak eerder al over een terugkeer naar de eredivisie, maar dat zou volgens hem pas in de eindfase van zijn loopbaan gaan gebeuren. Twee jaar geleden veronderstelde hij dat hij eerder zijn carrière bij FC Utrecht zou afsluiten dan bij PSV. 

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen