Volledig scherm
Erik Pieters bij Stoke City © BSR/Soccrates

Erik Pieters voor twee jaar naar Burnley

Verdediger Erik Pieters is komend seizoen actief bij Burnley FC. De voormalig PSV’er tekent een contract voor twee jaar. Hij mocht weg bij Stoke City, waar hij jarenlang een bepalende rol had.

Zijn naam viel de afgelopen periode ook bij PSV, maar de bijna 31-jarige linksback kiest toch voor een langer verblijf in Engeland. Burnley werd afgelopen seizoen 15de in de Premier League.

Pieters speelde tussen 2008 en 2013 bij PSV en sprak eerder al over een terugkeer naar de eredivisie, maar dat zou volgens hem pas in de eindfase van zijn loopbaan gaan gebeuren. Twee jaar geleden veronderstelde hij dat hij eerder zijn carrière bij FC Utrecht zou afsluiten dan bij PSV. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV