Volledig scherm
Érick Gutierrez en Hirving Lozano vieren met de rest van PSV de 0-4 tegen ADO. © ANP Pro Shots

'Guti' laat zijn familie en PSV genieten: 'Heel bijzonder dat ik zo mag debuteren'

Érick Gutiérrez wist tijdens het duel met ADO nog niet dat zijn familie op de tribune zat. De Mexicaan kwam na ruim een uur in het veld en zorgde meteen voor een assist op zijn vriend Hirving Lozano, die de 0-4 aantekende. Daarna stond de 0-5 op het bord, na een prachtige poeier van 'Guti'. 

,,Dat ik zo voor PSV mag debuteren, is heel bijzonder", vond hij na afloop van de 0-7 overwinning. PSV vaagde ADO compleet weg en keeper Jeroen Zoet hoefde nauwelijks in actie te komen. ,,Hirving maakte die bal van mij geweldig af. Ik zag hem gaan en de bal kwam precies goed aan. Mooi dat dit in de eerste minuten dat we samen spelen gebeurt."

De familie van Gutiérrez zag het op de tribune aan en was dolgelukkig. Zijn vader, moeder, vrouw en zoontje Santiago keken in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer naar het duel. ,,Ze zijn enorm belangrijk voor me en het is mooi dat ik ze hiermee gelukkig heb mogen maken", zei Gutiérrez. ,,Dinsdag krijgen we direct met een andere opdracht te maken, tegen een van de beste ploegen van de wereld. We gaan er alles aan doen om daar een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten."

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8740 stemmen