Volledig scherm
Érick Gutiérrez, scorend voor Mexico tegen de VS. © Getty Images

‘Guti’ maakt eerste goal voor Mexico in zijn achttiende interland

Voor PSV-middenvelder Érick Gutiérrez is de interlandperiode nu al geslaagd. Hij scoorde vannacht voor de nationale ploeg van Mexico, in het duel met de Verenigde Staten. Beide ploegen oefenden tegen elkaar en de Mexicanen hielden daar een uistekend gevoel aan over. 

De ploeg van ‘Guti’ won met 3-0. De PSV’er viel tijdens de wedstrijd in voor Andrés Guardado, die nog altijd een belangrijke rol in het elftal heeft en al zijn 162ste interland afwerkte. Guardado is nu de nummer veertien op de mondiale lijst van spelers met de meeste interlands ooit. Als hij nog vijf interlands speelt, staat hij gedeeld tiende op die lijst. Sergio Ramos (Spanje) staat nog wel net iets voor hem (166 interlands) en is ook nog altijd actief. 

Gutiérrez is zo ver nog lang net en heeft voorlopig achttien interlands op zijn teller, na het duel met de Verenigde Staetn. Bij Mexico viel ook Hirving Lozano in en speelde oud PSV’er Héctor Moreno eveneens mee. 

  1. Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Wat was tijdens het gewonnen duel met Sporting Portugal (3-2) het mooiste moment, donderdagavond voor PSV-trainer Mark van Bommel? ,,De drie punten en wat er in de 43ste minuut gebeurde”, gaf hij aan tijdens zijn persconferentie na afloop. De supporters van PSV klapten uit respect voor de deze week overleden Fernando Ricksen. Van Bommel was daardoor geraakt. ,,Het publiek is trouw en ziet zulke momenten ook gebeuren in het voetbal. Ze tonen hun medeleven.”

PSV