Volledig scherm
Joël Piroe miste een grot kans om Jong PSV op 2-0 te zetten. © Pro Shots

Helmond Sport pakt à la PSV een punt bij Jong PSV

Op het nippertje gaf Jong PSV vrijdagavond een zege tegen Helmond Sport weg. Na een late 1-0 leken de Eindhovense beloften met een overwinning aan de haal te gaan, maar de Helmondse invaller Jeroen Verkennis wist toch nog een punt voor de Helmonders binnen te schieten. In de laatste seconde van de wedstrijd kwamen de Helmonders door en verdedigde Jong PSV matig, waarna Verkennis scoorde. Even daarvoor had Joël Piroe de 2-0 op het bord moeten zetten, maar hij trof de benen van keeper Stijn van Gassel.

Het was niet al te verheffend, wat Helmond Sport en Jong PSV op de mat legden, hoewel Jong PSV bij vlagen toch tot aantrekkelijk aanvalsspel kwam. De PSV-beloften kregen ook verreweg de meeste kansen, maar verzuimden lang te scoren. Na een goede vooractie van Cody Gakpo leek Dirk Abels alsnog de overwinning binnen te schieten. In de 82e minuut stond hij vogelvrij voor Van Gassel, nadat Gakpo goed doorkwam. Helmond Sport probeerde daarna met opportunistisch spel alsnog een resultaat binnen te slepen en slaagde in extremis.

Bij Jong PSV speelde Maxi Romero een helft mee. Na een vrij onopvallend optreden ging hij er in de rust uit voor Laros Duarte. Bij de beloftenploeg waren ook keeper Yanick van Osch, Ramon Lundqvist, Armando Obispo en Cody Gakpo van de A-selectie present. Daarnaast stond ook Michal Sadílek op het veld. Ze konden niet voorkomen dat de buur in de slotfase alsnog een punt wist te pakken. 

PSV