Volledig scherm
Heurelho Gomes schudt handen met Watford-supporters. © BSR Agency

Heurelho Gomes staat in de finale van de FA Cup voor zijn laatste kunstje

Nog een keer mag Heurelho Gomes zaterdag zijn indrukwekkende lichaam strekken. Hij staat met Watford voor zijn laatste kunstje, in de finale van de FA Cup. Tegen het grootkapitaal van Manchester City moet Watford zien te stunten, met ‘O Goleiro Grande’ als belangrijke steunpilaar. 

De 38-jarige goalie stopt in principe na dit seizoen, zo liet hij eerder weten. Gomes heeft het goed naar zijn zin bij Watford, zoals hij dat eerder bij PSV had. Vier jaar lang heerste hij in het doelgebied van de Eindhovenaren, wat uitmondde in vier kampioenschappen. Gomes en centrale verdediger Alex stonden in seizoen 2004-2005 achterin bij het topelftal van PSV, dat net als Ajax in dit seizoen de halve finale van de Champions League wist te bereiken. In de eredivisie kreeg de ploeg dat seizoen maar 18 goals tegen, een record. 

Gomes heeft dit seizoen in de FA Cup nog meerdere keren gespeeld en ‘krijgt’ daarom ook een plek aan de aftrap in de finale. Watford en Manchester City starten om 18.00 Nederlandse tijd. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9416 stemmen