Hirving Lozano keert terug bij de groepstraining van PSV

VideoHirving Lozano keerde woensdagmorgen terug bij de groepstraining van PSV. De aanvaller is sinds eind april niet inzetbaar geweest en lijkt er nu snel aan te komen. Afgelopen week ontbrak hij nog tijdens het trainingskamp in Verbier, maar werkte Lozano in Eindhoven hard om een snelle, maar verantwoorde rentree mogelijk te maken. Na een uur met de groep ging de Mexicaan individueel verder op het trainingsveld. 

Over zijn eventuele inzetbaarheid in het tweeluik met FC Basel zijn overigens nog geen mededelingen vanuit PSV gedaan. Lozano is de afgelopen weken voortdurend met een transfer naar Napoli in verband gebracht, maar vooralsnog is de Latijns-Amerikaan gewoon in Eindhoven. De voorzitter van Napoli is door Italiaanse media zo'n beetje op allerlei manieren geciteerd, maar tot een deal met PSV is het nog niet gekomen. 

Bij PSV ontbraken Trent Sainsbury, Ryan Thomas, Érick Gutiérrez, Gastón Pereiro, Lars Unnerstall en Yanick van Osch nog op het trainingsveld. Sainsbury kampt met een lichte blessure, waardoor hij zondag al niet kon spelen tegen Olympique Nice. Thomas hoopt de komende weken de sprong naar de groepstraining te gaan maken. Dat laatste geldt ook voor Unnerstall. Gutíerrez en Pereiro hebben nog even vakantie na hun deelname aan respectievelijk de Gold Cup en Copa América. Van Osch herstelt van een zware blessure (kruisband gescheurd) en is ongeveer rond het einde van dit jaar terug, zo is nu de prognose. 

PSV trainde voor het eerst in groepsverband nadat de club een week in Zwitserland werkte. Alle spelers die mee waren naar het trainingskamp zijn nu nog bij de A-kern gebleven. 

Volledig scherm
Hirving Lozano © BSR Agency
  1. Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Van Bommel over PSV: ‘Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet’

    Trainer Mark van Bommel was na Feyenoord-PSV teleurgesteld en vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ,,We zijn heel goed begonnen en moeten een paar goals maken. We komen met 1-0 achter, blijven de betere partij en komen met 2-0 achter. In de rust heb ik gezegd dat als we een goal maken, dat we winnen. Daarna volgde nog een belachelijke VAR-beslissing en een goal van ons. Daarnaast maak ik me zorgen over Donyell (Malen, red.).”

PSV