Peter Kemper overleed woensdagmorgen. Hij kwam veertien seizoenen voor PSV in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Kemper overleed woensdagmorgen. Hij kwam veertien seizoenen voor PSV in actie. © Rene Manders

In memoriam: Peter Kemper maakte bij PSV indruk, zonder er zelf van onder de indruk te raken

Voormalig PSV-verdediger Peter Kemper overleed woensdagmorgen op 77-jarige leeftijd aan hartfalen. Hij gold als een aimabel, sociaal, loyaal en competitief mens.

Hij was hard voor zichzelf, Peter Kemper. Soms misschien weleens te hard. De voormalige linksback van PSV wilde meer dan alleen voetballer zijn en vond het belangrijk om zijn geest breed te ontwikkelen en ook maatschappelijk van betekenis te zijn. Die opdrachten kreeg hij in zijn geboorteplaats Den Haag van huis uit mee. Vader en moeder stonden erop dat er eerst een HBS-diploma met daarop de naam van Peter Kemper moest komen, alvorens hij in 1961 de lokroep van PSV mocht beantwoorden.

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV