Volledig scherm
Joost de Schutter in actie tijdens de poulewedstrijd tegen Barcelona. © BSR/Soccrates

Internazionale verslaat PSV en wint Otten Cup voor tweede achtereenvolgende keer

De 72ste editie van de Otten Cup is een prooi geworden voor Internazionale. In de finale was - net als in de laatste editie - PSV de tegenstander en ook nu moesten strafschoppen de beslissing brengen. De Italianen namen de penalty’s beter. De wedstrijd eindigde na de reguliere speeltijd in 1-1.

In de dertiende minuut kreeg Jeremy Anthonisse namens PSV een ideale mogelijkheid op 1-0. De bal zeilde rakelings over het Inter-doel heen, Even later kwam Inter-middenvelder Lorenzo Moretti vrij voor de goal van PSV, maar ook hij had zijn vizier niet juist afgesteld. De rust ging in met een 0-0 stand. Na de pauze nam de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij het initiatief. Djenairo Daniels zag zijn kopbal op het laatste moment gekeerd.

In de 48e minuut kwam PSV verdiend op voorsprong. Jeremy Antonisse speelde zich op twintig meter van de goal fraai vrij en schoot vervolgers fraai de 1-0 binnen. Het duurde niet lang of de Italianen stonden weer op gelijke hoogte. Eduardo Vargani schoot van afstand fraai de 1-1 binnen. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin toonde Inter zich de sterkste.

Eindstand: 1. Internazionale, 2. PSV, 3. Everton, 4. FC Barcelona, 5. FC Kopenhagen, 6. Anderlecht, 7. Chivas, 8. Red Bull Brasil.

PSV