Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel tijdens het trainingskamp in Verbier. © BSR Agency

Interview met PSV-trainer Mark van Bommel: 'Onze spelers hoeven nooit nerveus te zijn’

Of dé complete coach bestaat? PSV-trainer Mark van Bommel (42) betwijfelt het. ,,Je bent nooit klaar.” Op het trainingskamp in Verbier maakt hij de balans op van zijn eerste jaar als hoofdtrainer en kijkt hij vooruit.

Het vorige seizoen van PSV eindigde in mei met een bijzonder moment. Trainer Mark van Bommel won met zijn jonge equipe na een prachtige start geen enkele prijs. Onvoldoende dus, was onder de streep de klinische conclusie. Toch klonk op 15 mei een overtuigend applaus in het Philips Stadion. Geklap waaruit respect en waardering sprak voor de manier waarop PSV zich afgelopen seizoen had gemanifesteerd.

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen