Volledig scherm
© prive

Jaar cel geëist tegen PSV-fans in ‘Madrileens muntjesincident’

Het Openbaar Ministerie in Madrid heeft een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 600 euro geëist tegen drie PSV-supporters. Dit voor het vernederen van bedelaarsters voorafgaand aan de achtste finale van de Champions League-wedstrijd in Madrid tegen Atlético in het voorjaar van 2016.

PSV had hen kort na hun misdragingen al een stadionverbod gegeven. De supporters mochten zich één tot drie jaar niet bij wedstrijden van de Eindhovense eredivisieclub vertonen. Ze riskeren niet alleen een jaar celstraf, ze moeten ook 600 euro betalen aan elk van de vier bedelaarsters.

De fans waren te zien op een filmpje, waarop bedelaarsters zich op het Madrileense plein Plaza Mayor opdrukken in ruil voor geld. Ook lieten ze hulpbehoevenden, voor het leeuwendeel oudere vrouwen, voor een paar grijpstuivers kunstjes doen. De beelden gingen heel de wereld over en veroorzaakten veel ophef, tot het hoogste politieke niveau toe.

Er is nog geen datum voor de uitspraak bekend. Overigens hoeft een celstraf van minder dan twee jaar in Spanje vaak niet uitgezeten te worden bij een eerste vergrijp.

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7957 stemmen