Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Beveren © VI Images / VI Archive

Jan van Beveren is de connectie tussen PSV en FC Emmen: ‘Hij vond zichzelf op gelijke hoogte staan met Cruijff’

PSV hervat de eredivisie zondag bij de club waar Jan van Beveren op 14-jarige leeftijd zijn carrière begon. Bij FC Emmen is een deel van de tribune naar de legendarische keeper genoemd, die later bij de Eindhovenaren groot werd.

FC Emmen en PSV spelen allebei in de eredivisie, maar een groter contrast tussen twee clubs is nauwelijks denkbaar. Wat beide teams ondanks alle verschillen verbindt? Jürgen Locadia (25) werd in Drenthe opgeleid en FC Emmen kreeg daardoor vorig jaar plots meer dan 100.000 euro van de transfersom die Brighton & Hove Albion aan PSV betaalde voor de aanvaller overgemaakt.

  1. Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’
    video

    Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    PSV-trainer Mark van Bommel keek na opnieuw een bewogen week vrijdag vooruit op het duel van zijn club met Fortuna Sittard. ,,Wij móéten winnen”, gaf hij aan. Directeur Toon Gerbrands van PSV gaf eerder deze week een duidelijk signaal af, dat als een laatste kans voor Van Bommel en zijn staf kon worden geïnterpreteerd. ,,De situatie waarin wij zitten, is duidelijk. En Toon is duidelijk. Dat is hij altijd”, zei Van Bommel, die de directeur helemaal niets verwijt.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen