Volledig scherm
Coach Ruud van Nistelrooij © BSR Agency

Jeugd PSV zorgt voor sensatie op Otten Cup met winst op Barcelona

PSV O19 heeft op de Otten Cup voor een daverende sensatie gezorgd door in de laatste poulewedstrijd met 1-0 van Barcelona te winnen. Daardoor staan de Eindhovenaren morgen in de kruisfinales.

Niemand op PSV Campus De Herdgang gaf vooraf ook maar een cent voor het hoogste jeugdteam van PSV in de strijd met FC Barcelona. De Catalanen waren de eerste twee poulewedstrijden superieur en waren daardoor al geplaatst voor de kruisfinales van zondag. De brigade van coach Ruud van Nistelrooij had tot het duel tegen FC Barcelona nog niet geïmponeerd. Daarom was de 1-0 zege van PSV door een laat doelpunt van Simon van Duivenbooden een geweldige verrassing. 

PSV treft zondag in de kruisfinale Everton. Die wedstrijd staat om om 10.40 uur op het programma.

  1. Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Wat was tijdens het gewonnen duel met Sporting Portugal (3-2) het mooiste moment, donderdagavond voor PSV-trainer Mark van Bommel? ,,De drie punten en wat er in de 43ste minuut gebeurde”, gaf hij aan tijdens zijn persconferentie na afloop. De supporters van PSV klapten uit respect voor de deze week overleden Fernando Ricksen. Van Bommel was daardoor geraakt. ,,Het publiek is trouw en ziet zulke momenten ook gebeuren in het voetbal. Ze tonen hun medeleven.”

PSV