Volledig scherm
Joel Piroe © Soccrates/BSR Agency

Jong PSV pakt alsnog punt na extreem vroege tegengoal

Na een extreem vroege tegengoal heeft Jong PSV alsnog een punt overgehouden aan het thuisduel met MVV. De Maastrichtse formatie kwam twee keer op voorsprong, maar Jong PSV wist even vaak terug te komen. Een numerieke meerderheid in de tweede helft baatte niet voor de ploeg van Dennis Haar.

De Eindhovense beloften keken al na 18 seconden (!) tegen een achterstand aan, omdat de defensie niet goed oplette en Joeri Schroijen daarna de 0-1 kon aantekenen. Van die klap herstelde Jong PSV zich snel. Scheidsrechter Gerrets gaf de beloften al na zes minuten een penalty en Matthias Verreth benutte de kans vanaf de stip zonder problemen: 1-1.

Nog voor rust kwam er opnieuw een achterstand voor de beloften op het bord. Sherwan Martina speelde aan de linkerkant van PSV de defensie uit en schoot de bal schitterend binnen in de kruising. Keeper Youri Roulaux van PSV had geen kans tegen het uitstekende schot.

Jong PSV kwam na rust opnieuw terug in de wedstrijd. De ploeg had het geluk dat MVV-goalie Luuk Koopmans, gehuurd van PSV, een bal niet goed verwerkte. Joël Piroe was er als de kippen bij om de 2-2 aan te tekenen. Hij deed dat fraai en schoot de bal diagonaal binnen. Kort daarop kreeg Jong PSV een numerieke meerderheid, omdat Luc Mares een tweede gele kaart ontving. Hij haalde Bertalan Kun ongelukkig neer en scheidsrechter Gerrets kende geen pardon.

Zakaria Aboukhlal had de 3-2 nog op zijn schoen, maar schoot onfortuinlijk naast. Verder wist Jong PSV in de slotfase geen grote kansen meer af te dwingen.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7472 stemmen