Volledig scherm
© BSR Agency

Jong PSV pakt eerste uitzege van seizoen in Helmond

Jong PSV heeft na vier maanden voetballen dan eindelijk de eerste punten weten binnen te halen op vreemde bodem. Na een 0-3 voorsprong bij rust werd een zwaarbevochten 2-3 over de streep getrokken in een wedstrijd met twee totaal andere helften.

Voor rust was Jong PSV heer en meester in een wedstrijd waarin Helmond Sport er niets van bakte. Via twee goals van Sekou Sidibe en een treffer van Robin Schoonbrood stond de ruststand op het bord en daar was niets op af te dingen. Jong PSV kon naar hartelust combineren en had nog wel wat vaker kunnen scoren, maar leek onbedreigd op de zege af te gaan.

Na rust veranderde het spelbeeld en wist Helmond via opportunisme en een aantal aardige combinaties de druk op Jong PSV te krijgen. Uit twee corners werd het vrij snel 2-3 en dat was het startsein voor een Helmonds offensief. Met name dankzij keeper Mike van de Meulenhof gingen de punten mee naar Eindhoven. Offensief wist Jong PSV weinig meer uit te richten, al lagen er zeker kansen om de vierde of vijfde goal te maken. De kansen van Helmond Sport werden gepakt door de uit Helmond afkomstige goalie Van de Meulenhof. 

Door de zege op de buur stijgt Jong PSV naar de zestiende plek in de eerste divisie. De ploeg startte erg moeizaam in dit seizoen en werkt zich langzaamaan een beetje omhoog. 

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen