Volledig scherm
Peter Uneken, de trainer van Jong PSV. © BSR Agency

Jong PSV wil tegen Helmond Sport de goede lijn weer te pakken krijgen, compliment voor Lato

Jong PSV hoopt vrijdagavond tegen Helmond Sport de goede lijn van voor de topduels met De Graafschap en NAC weer te pakken te krijgen. Het team wil niet te veel in de duels komen en voetballend proberen de eerste punten van dit seizoen op vreemde bodem binnen te roeien. 

Trainer Peter Uneken heeft dit seizoen met de nodige blessures te maken gehad binnen zijn ploeg en ook tegen Helmond Sport ontbreken nog Chris Gloster, Koen Oostenbrink en Yorbe Vertessen. Topschutter Cyril Ngonge sluit waarschijnlijk wel weer aan bij Jong PSV, al houdt Uneken nog een kleine slag om de arm. ,,Onze eerste helft tegen NAC vond ik niet goed. Na rust hebben we het beter gedaan en met een goede fase maakten we het NAC nog lastig. Tegen De Graafschap hadden we een aantal goede momenten, maar kwamen we uiteindelijk gewoon tekort.”

Lato

De trainer kan waarschijnlijk beschikken over keeper Mike van de Meulenhof en rechtsback Jordan Teze van de A-selectie. Zij reisden niet met PSV 1 mee naar Lissabon en zijn normaal gesproken inzetbaar. Voor Toni Lato geldt dat niet. Hij mag van zijn eigenaar Valencia niet bij Jong PSV spelen en is ook niet met PSV in Lissabon. ,,Voor hem is het heel zuur dat hij niet in wedstrijden kan voetballen bij ons, want ik denk dat hij dat heel graag wil.” Trainer Mark van Bommel van PSV 1 lichtte afgelopen weekend toe dat Valencia hem niet aan de aftrap in beloftenwedstrijden wil zien, tot teleurstelling ook van Van Bommel zelf. Uneken geeft Lato in ieder geval een compliment voor zijn inzet tijdens trainingen. ,,Ik vind dat hij zich bij ons op een heel goede manier manifesteert. Ik heb helaas geen invloed op de situatie, maar vind wel dat Toni bij Jong PSV een positieve inbreng heeft.”

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen