Volledig scherm
Steven Bergwijn. © Pro shots

Koeman benieuwd naar Bergwijn: 'Krijg nu de kans om hem te zien'

Bondscoach Ronald Koeman wilde Steven Bergwijn eigenlijk eind vorig seizoen al bij Oranje halen, maar kon vanwege een blessure geen beroep doen op de aanvaller van PSV. Dat zei Koeman dinsdagmiddag op de persconferentie.

,,Ik krijg nu wel de kans om Bergwijn te zien en daar ben ik heel benieuwd naar", aldus Koeman. De 20-jarige revelatie kan zijn Oranje-debuut maken in de wedstrijd tegen Duitsland (zaterdag) of België (volgende week dinsdag). ,,Ik heb nog niet met hem gesproken. Ik laat hem eerst even met rust. Kijk even goed rond, pas je aan. Maar ik denk dat hij zich heel goed ontwikkelt. Maar nu al Europese top? Mwa."

Ook PSV'ers Denzel Dumfries en Pablo Rosario mogen hopen op hun eerste speelminuten in Oranje. ,,Ik kan niets doen aan het feit dat er drie rechtsbacks (Tete, Janmaat en Fosu-Mensah) afvallen door blessures. Dan ga je verder kijken. Een andere reden is dat jonge spelers zich ontwikkelen. Die kloppen op de deur en die wil ik zien van dichtbij. Dat is ook een reden dat er wat andere gezichten zijn", zei Koeman zonder namen te noemen.

Rosario

Koeman had verder lovende woorden over voor Pablo Rosario, die zich dit seizoen heeft opgewerkt tot basisspeler bij PSV. ,,Op het middenveld heeft hij een dusdanige rol dat hij controlerend kan spelen. Ik vind het erg goed in zijn spel dat hij goed vooruit wil spelen en dat ook ziet. Van dat soort spelers hou ik wel."

Behalve Bergwijn, Dumfries en Rosario zijn ook Jeroen Zoet en Luuk de Jong opgeroepen. Zij hebben al meerdere interlands achter hun naam staan. 

PSV