Malen zet PSV op het goede spoor tegen Aris Saloniki

VIDEODonyell Malen heeft PSV met twee treffers op het goede spoor gezet voor de eerste oefenzege van het seizoen. In Oosterhout won de formatie van Mark van Bommel vrijdagavond met 3-0 van het Griekse Aris Saloniki, de nummer vijf uit de hoogste afdeling in dat land van vorig seizoen. Joël Piroe had met een treffer kort voor tijd ook een aandeel in de zege.

Malen verdeelde zijn treffers over beide helften. Hij scoorde voor rust door goed door te zetten en frommelde de bal over de doellijn. Na de pauze kopte Malen raak uit een voorzet van Denzel Dumfries. Bij PSV maakte Armindo Bruma zijn debuut en het werd een verdienstelijk optreden van de Portugees. Van Bommel haalde zijn basisteam na ruim een uur naar de kant en wisselde alle spelers.

Piroe was van dat elftal nog trefzeker, door goed voorwerk van Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal af te ronden.

Volledig scherm
Manuel Velez Jimenez Fransisco van Aris Thessaloniki staat lijnrecht tegenover Donyell Malen. © BSR Agency
  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen