Volledig scherm
Hirving Lozano ontbreekt zondag, als de aanklager en tuchtcommissie tot een straf met onvoorwaardelijke uitsluiting overgaan. © ANP Pro Shots

Lozano hoogst onzeker
voor topduel van PSV met Feyenoord

Als de aanklager van de KNVB én de tuchtcommissie de overtreding van Hirving Lozano van gistermiddag een schorsing waard vinden, ontbreekt hij zondag in de topper tussen PSV en Feyenoord. 

Een beroep tegen een straf kan in principe niet meer voor de topper worden behandeld. De club zal zich bij een schorsing tot het uiterste verzetten, zo viel zondag op te maken uit de woorden van trainer Phillip Cocu. Lozano kwam hard in op Denzel Dumfries van sc Heerenveen, maar Cocu vond het - in tegenstelling tot arbiter Kevin Blom - geen rode kaart. Cocu meende dat de rechtsback van sc Heerenveen overreageerde en stelde dat Lozano doorgleed. "Ik vond het geen rode kaart en als dat wel zo was geweest, zouden we als club ook anders reageren." 

PSV hoort maandag of de aanklager van de KNVB overgaat tot een sepot (vrijspraak) of een schikkingsvoorstel van een of meer duels uitsluiting voor Lozano. PSV zal dat laatste niet accepteren, waarna de tuchtcommissie van de KNVB zich donderdag over de zaak kan buigen.  Zijn PSV en Lozano over de uitslag van een eventuele tuchtzaak niet tevreden, dan kunnen ze nog in hoger beroep. Dat heeft geen opschortende werking, nu het gaat om een directe rode kaart en in dat geval is Lozano zondag geschorst voor de topper tegen Feyenoord. Een eventuele schorsing van Lozano kan overigens ook gelden voor het uitduel van PSV van volgende week in Putten, in de eerste ronde van het bekertoernooi. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV