Volledig scherm
Hirving Lozano tijdens Vitesse-PSV, eerder dit seizoen. © BSR/Soccrates

Lozano tóch in voorselectie voor Gold Cup, Mexicanen willen revalidatie begeleiden

Hirving Lozano is toch opgenomen in de voorselectie voor de Gold Cup van zijn thuisland Mexico. Dat toernooi wordt midden juni gespeeld van 15 juni tot 7 juli. Hoewel PSV liever niet heeft dat hij naar het toernooi afreist, is bondscoach Gerardo Martino niet van plan zich zomaar bij dat oordeel neer te leggen. 

De Mexicanen willen de knieblessure van Lozano graag bekijken en hem desnoods laten revalideren bij het nationale team. Er is in Mexico hoop dat hij toch nog kan spelen en de medische staf van PSV staat daarover in verbinding met de Mexicanen, bijvoorbeeld voor het uitwisselen van medische gegevens. 

Lozano kreeg eerder te horen dat het in het slechtste geval misschien twaalf weken zou duren voor hij weer volledig topfit zou zijn. De termijn tussen zijn het ontstaan van zijn blessure (25 april) en het begin van het toernooi (15 juni) is een stuk korter. PSV wil niet dat er risico's worden genomen. 

  1. Edison Méndez via zijn zoon terug bij PSV: ‘Huub Stevens was gewoon een goede trainer’

    Edison Méndez via zijn zoon terug bij PSV: ‘Huub Stevens was gewoon een goede trainer’

    Trouwe supporters van PSV dachten hem afgelopen week al in Eindhoven te hebben gespot. Op het moment dat voormalig PSV’er Edison Méndez (40) donderdag bij de training van de A-selectie verscheen, wist iedereen het zeker. De Ecuadoriaan verblijft momenteel in Nederland om zijn 18-jarige zoon Mayer te begeleiden. Hij loopt stage bij Jong PSV en beide partijen kijken ondertussen wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

PSV