Volledig scherm
Hirving Lozano © BSR Agency

Lozano ziet Napoli wel zitten, PSV wacht nog altijd op officieel bod

Hirving Lozano staat niet onwelwillend tegenover een transfer naar SSC Napoli, maar een overgang is zeker nog geen uitgemaakte zaak. PSV gaat niet af op alle krantenberichten in Italië en heeft geen bevestiging in de vorm van een officiële bieding van de Italianen. Tot het zover is - als het al gebeurt -  doet de club in principe dus geen verdere mededelingen. 

De aanvaller van PSV is deze zomer een ‘transfertarget’ van SSC Napoli en in Italiaanse media is zijn transfer al als ‘rond’ verklaard. Dat is nogal voorbarig: PSV heeft op dit moment geen officieel bod binnen en heeft ook nog geen contact met de officials van de club. De Italianen hebben hun interesse in de PSV-aanvaller al geruime tijd geleden kenbaar gemaakt bij zijn management en proberen ‘Chucky’ warm te maken voor een overgang. Hij is momenteel geblesseerd en zijn herstel heeft nu de allerhoogste prioriteit. 

Verkoopprijs

PSV heeft een bedrag tussen de 35 miljoen euro en 40 miljoen euro als minimale verkoopprijs in gedachten en daar zal Napoli eerst aan moeten voldoen op een manier zoals PSV dat wil, willen de Italianen überhaupt kans maken om Lozano in te lijven. 

Lozano heeft nog een contract tot 2023 en dus kan PSV een forse prijs voor hem vragen. Er is geen enkele haast voor de Eindhovenaren, omdat ook andere clubs zich nog kunnen melden. Lozano staat er internationaal goed op, omdat hij prima cijfers op alle niveaus (van eredivisie tot interlands) kan overleggen. Hij geldt als een onberekenbare speler, die een wedstrijd met een individuele actie van zijn handtekening kan voorzien. Dat het laatste halfjaar bij PSV misschien niet de beste periode uit zijn carrière was, laat onverlet dat zijn statistieken in Eindhoven over het geheel nog altijd prima zijn. 

PSV