Volledig scherm
Luuk de Jong sprak duidelijke taal na de 5-0 nederlaag tegen Willem II. © ANP Pro Shots

Luuk de Jong na blamage tegen Willem II: 'We moeten ons schamen'

Volgens Luuk de Jong was er geen enkel excuus te bedenken voor de 5-0 nederlaag tegen Willem II. De aanvaller sprak na afloop duidelijke taal. ,,We moeten ons hiervoor schamen, ook naar de meegereisde fans toe."

De Jong constateerde dat zijn ploeg werd afgetroefd door Willem II, dat iets recht te zetten had na het vertrek van trainer Erwin van de Looi. ,,We moeten op zijn minst evenveel agressiviteit en duelkracht als hen in de wedstrijd leggen. Als je dat niet doet, krijg je het heel moeilijk", zag De Jong. ,,Dat we met 5-0 verliezen is misschien maar goed ook. Dan voelen we het tenminste. Dit doet heel erg pijn."

Offday

De aanvaller van PSV wilde niets weten van kampioenstress. ,,We weten wat er gevraagd wordt, dat is het denk ik niet. Hoe je het ook wil noemen, een offday of iets anders. Dit mag niet gebeuren. We hebben wel iets recht te zetten, ja." Het besef dat PSV de titel nog niet binnen heeft, is bij De Jong zeker aanwezig. ,,We moeten blijven doorgaan en blijven strijden. Het wordt je niet zomaar gegeven."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV is de productiefste ploeg van heel Europa

    PSV is de productief­ste ploeg van heel Europa

    PSV is op dit moment de meest productieve ploeg van heel Europa in de nationale competities. Na vijftien speelrondes heeft de ploeg van Mark van Bommel 53 keer gescoord. Dat is weliswaar net zoveel als Young Boys in Zwitserland, maar die ploeg was al 17 keer in competitieverband actief. Ook Rode Ster Belgrado kwam in Servië tot 53 goals, in 20 competitieduels. Maribor kwam in Slovenië tot 55 treffers, maar had daar 19 duels voor nodig. Het gemiddelde ligt dus onder de 3 goals per duel.

PSV