Malen is na winst op VVV met gedachten bij Ihattaren: ‘We zijn er voor Mo’

VideoDonyell Malen schoot tegen VVV opnieuw met scherp, maar was na afloop van de 4-1 overwinning met zijn gedachten vooral ook bij ploeggenoot Mohamed Ihattaren. ,,Daar zijn we heel erg mee bezig geweest. Hij verliest zijn vader, dat is een heel zwaar moment voor hem. We zijn er voor Mo.”

Malen stuurde Ihattaren nog een berichtje na de wedstrijd en droeg de overwinning op VVV ook op aan zijn jonge ploeggenoot. ,,Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe hij zich moet voelen. We denken met z'n allen zeker aan hem, voor de wedstrijd hebben we tegen elkaar gezegd dat we het vandaag voor hem zouden doen.”

Het duurde even voordat PSV op gang kwam tegen VVV, maar uiteindelijk wisten de Eindhovenaren relatief eenvoudig met 4-1 te winnen. ,,De eerste helft kwamen we er niet goed doorheen, maar dan maak je ze wel een soort van stuk. Na rust slaan we goed toe”, analyseerde Malen, die zelf twee keer met scherp schoot. Hij staat nu alweer op 10 eredivisietreffers in negen duels. Waar het eindigt? ,,Ik wil zoveel mogelijk blijven scoren”, zegt hij. 

Boudewijn Zenden

Het is ook opvallend hoe koelbloedig de PSV-spits voor het doel is geworden. Vorig seizoen wilde hij nog weleens missen, nu is het nagenoeg iedere keer raak als hij alleen voor de doelman staat. Het geheim? ,,Het is ervaring. Vorig seizoen was mijn eerste seizoen, dan wil je je graag bewijzen. Op een gegeven moment kom je vaker in dat soort situaties en nu klopt het gewoon. Ik heb er met Boudewijn Zenden ook veel op getraind, dat buit zich uit.”

Donyell Malen (r) en zijn teamgenoten droegen de zege op VVV op aan Mohamed Ihattaren.
Volledig scherm
Donyell Malen (r) en zijn teamgenoten droegen de zege op VVV op aan Mohamed Ihattaren. © BSR Agency

PSV