Volledig scherm
PREMIUM
Donyell Malen viert feest na zijn goal tegen BATE Borisov. © AP

Malen zit vol ambitie: 'Ik ben beter en sterker geworden'

Donyell Malen speelde zich bij PSV vanaf eind vorig jaar al in de kijker. Hij liet de ene na de andere goal in de eerste divisie optekenen, maar het grote publiek maakte in augustus pas echt kennis met hem. Dankzij zijn treffer in Borisov kon PSV met een prima uitgangspositie starten aan het thuisduel in de play-offs voor de Champions League.

,,Voor mij is er daarna niet zoveel veranderd”, zegt de 19-jarige aanvaller aan de vooravond van weer een belangrijk duel, nu met Jong Oranje op de Doetinchemse Vijverberg tegen Jong Schotland. ,,Een belangrijke goal in de eerste divisie maken of op de training voelt voor jezelf ook goed, omdat je je ploeg ermee helpt. Het is wel anders, maar ook daar haal je plezier uit. Nu maakte ik naast het team er heel veel andere mensen blij mee en dat is alleen maar mooi.”

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV