Volledig scherm
PREMIUM
Donyell Malen viert feest na zijn goal tegen BATE Borisov. © AP

Malen zit vol ambitie: 'Ik ben beter en sterker geworden'

Donyell Malen speelde zich bij PSV vanaf eind vorig jaar al in de kijker. Hij liet de ene na de andere goal in de eerste divisie optekenen, maar het grote publiek maakte in augustus pas echt kennis met hem. Dankzij zijn treffer in Borisov kon PSV met een prima uitgangspositie starten aan het thuisduel in de play-offs voor de Champions League.

,,Voor mij is er daarna niet zoveel veranderd”, zegt de 19-jarige aanvaller aan de vooravond van weer een belangrijk duel, nu met Jong Oranje op de Doetinchemse Vijverberg tegen Jong Schotland. ,,Een belangrijke goal in de eerste divisie maken of op de training voelt voor jezelf ook goed, omdat je je ploeg ermee helpt. Het is wel anders, maar ook daar haal je plezier uit. Nu maakte ik naast het team er heel veel andere mensen blij mee en dat is alleen maar mooi.”

  1. Aline Zeler: ‘PSV, Ajax en Twente halen hetzelfde niveau’
    Ontknoping eredivisie vrouwen

    Aline Zeler: ‘PSV, Ajax en Twente halen hetzelfde niveau’

    Voor het eerst sinds PSV in de zomer van 2012 in het vrouwenvoetbal stapte, vecht de club tot het einde mee om de landstitel. Door de gemaakte stap in de professionalisering en een selectie die ook de komende jaren competitief lijkt, mag het seizoen hoe dan ook als geslaagd betiteld worden. Al zal het bij puntverlies vrijdagavond tegen FC Twente (19.30 uur in Eindhoven) voelen alsof de titel vliegensvlug door de vingers is geglipt.

PSV