Mark van Bommel in aanloop naar PSV-Ajax: ‘Wij hebben cowboys, maar we zijn ook een team’

VIDEOPSV heeft zes verdedigende spelers en vier cowboys voorin staan, zo zei Ajax-trainer Erik ten Hag vrijdagmiddag voorafgaand aan PSV-Ajax. ,,Het zijn wel cowboys, maar we zijn een team en spelen samen”, zo reageerde Mark van Bommel even later. 

Van Bommel liep dit keer achter Ten Hag aan, maar de vraag is of het zondag net zo is. Wie loopt dan achter wie aan? Kan PSV via gevaarlijke uitvallen profiteren van een Ajax dat gaat proberen om pressie te ontwikkelen, of is het misschien wel andersom? Of gaat een van beide partijen profiteren van de druk die op eigen kracht is geforceerd? 

Wat het voor wedstrijd wordt, kon Van Bommel niet voorspellen. Wel gaf hij aan dat hij Ajax nog altijd de favoriet voor de titel vindt. ,,Ze hebben meer geld en kunnen meer uitgeven”, was onder meer zijn argument. ,,Vorig jaar heb ik dat ook gezegd. Ik denk dat het verschil tussen de ploegen niet heel groot is.”

Over de opstelling kon Van Bommel nog niet zoveel kwijt. Mogelijk zitten Ryan Thomas en Ibrahim Afellay bij de wedstrijdselectie, maar de verwachting is niet dat zij een grote rol gaan spelen tegen Ajax. Daarnaast kijkt PSV zaterdag of Érick Gutiérrez inzetbaar is. De groep die donderdag tegen Sporting Portugal speelde, is ongeschonden uit de strijd gekomen. 

Volledig scherm
Mark van Bommel instrueert Steven Bergwijn tijdens PSV-Sporting Portugal. © BSR Agency

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8059 stemmen