Volledig scherm
Mauro Junior op de persdag van PSV. © Pro Shots

Matchwinner Mauro Junior wil bij PSV razendsnel Engels leren

EINDHOVEN - Zijn eerste interviews bij PSV gingen nog volledig in het Spaans. Inmiddels kan Mauro Junior (18) zich in het Engels al behoorlijk verstaanbaar maken. 

Voor PSV minstens zo belangrijk was dat hij vrijdagavond ook op het scorebord zichtbaar was en op het veld van zich deed spreken. De winnende goal (1-2) in de mini-Lichtstadderby kwam van de voet van de jonge Braziliaan. Jong PSV nam daarmee ietwat gelukkig, maar niet met minder plezier de drie punten mee vanaf de Aalsterweg. De ploeg staat weer in de subtop in de eerste divisie.  

Mauro genoot enorm. "Het is mijn eerste goal in een officiële wedstrijd hier in Nederland en dat is iets om trots op te zijn." De aanpassing in Eindhoven verloopt volgens hem soepel. "Ik probeer de hele week als ik thuis ben om Engels te leren en volg daarvoor lessen. Het is mijn bedoeling dat ik zo snel mogelijk met mijn ploeggenoten kan praten. De communicatie in en buiten het veld is enorm belangrijk en ook zelf kan ik me dan beter ontwikkelen als mens en voetballer." Nadat Mauro zich de Engelse taal goed meester heeft gemaakt, wil hij zich ook snel in het Nederlands kunnen uiten en de taal goed onder de knie krijgen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV