Kostas Mitroglou tijdens een training van PSV.
Volledig scherm
Kostas Mitroglou tijdens een training van PSV. © BSR Agency

Mitroglou gaat PSV verlaten en moet in conclaaf met Olympique Marseille

Kostas Mitroglou verlaat na dit seizoen PSV en moet in conclaaf met Olympique Marseille, waar hij nog een contract tot medio 2021 heeft. De gehuurde Griek baarde opzien tijdens zijn eerste weken bij PSV, waar hij tegen alle normale procedures in op de dag van zijn komst al zijn debuut maakte. Met een sensationeel goed optreden tegen Apollon Limassol sloot het Philips Stadion hem meteen in de armen. 

Het vervolg was minder zinnenprikkelend voor de supporters van PSV. In de beginperiode van vorig seizoen was de 32-jarige spits regelmatig van de partij in wedstrijden, maar gaandeweg het seizoen werd zijn rol steeds beperkter. Tijdens het winterse trainingskamp was ‘Mitro’ niet fit genoeg. De technische staf vond hem geknipt voor een rol als invallende stormram in de laatste minuten en daarin bewees Mitroglou dat hij in de zestien nog af en toe voor gevaar kan zorgen. 

Olympique Marseille moet net als PSV flink bezuinigen en dus is het de vraag of die club met Mitroglou door wil. De Eindhovense club betaalde in augustus 1,25 miljoen euro voor het huren van de 65-voudig Grieks international. In 348 wedstrijdminuten (net geen vier uur) kwam hij tot drie goals. Eentje daarvan maakte hij er in de eredivisie, tegen RKC. 

PSV