Volledig scherm
Ruud Brood is in gesprek met NAC. © BSR/SOCCRATES

NAC heeft voormalig PSV-assistent Brood bijna binnen

Ruud Brood (56) moet Mitchell van der Gaag opvolgen als trainer van NAC. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen. De oud-speler van de Bredase club werd maandag gepolst door interim-directeur Nicole Edelenbos. Sindsdien zijn de gesprekken gaande. De verwachting is dat de club en trainer eruit gaan komen.

Ruud Brood was van 2015 tot 2018 de rechterhand van Phillip Cocu bij PSV. De man die twee keer promoveerde met RKC (2009 en 2011) en één keer met NEC in 2015 met overmacht de titel greep in de eerste divisie, weet hoe het is om een elftal terug naar de eredivisie te loodsen.

Hoewel NAC een trainer wil voor de komende acht wedstrijden, is het niet meer dan logisch dat Brood voor tenminste anderhalf jaar tekent. Zodat hij de zekerheid heeft dat hij bij degradatie direct een doorstart kan maken in de eerste divisie.

Brood zal daarbij wel de garantie willen dat hij samen met de nog officieel aan te stellen Tom Van den Abbeele de mogelijkheden krijgt een elftal te formeren dat om de bovenste plekken strijdt.

  1. Van Bronckhorst: Belangrijk voor de club dat Europees voetbal zeker is

    Van Bronck­horst: Belangrijk voor de club dat Europees voetbal zeker is

    Trainer Giovanni van Bronckhorst neemt volgende maand met een derde plaats afscheid bij Feyenoord. ,,We zijn heel tevreden met het feit dat we Europees voetbal hebben behaald", zei hij na de eenvoudige 0-4 zege op NAC Breda bij FOX Sports. ,,Het gevoel overheerst wel dat we langer mee hadden moeten doen met Ajax en PSV, alleen dat mocht niet zo zijn. Uiteindelijk is het wel belangrijk voor de club dat we volgend seizoen weer Europees voetbal spelen.”