Jordan Teze in het tenue van Jong Oranje.
Volledig scherm
PREMIUM
Jordan Teze in het tenue van Jong Oranje. © BSR Agency

Ook Teze staat te trappelen bij PSV: ‘Op het moment dat ik er moet staan, zorg ik ervoor dat dat gebeurt’

Een golf jonge talenten breekt momenteel door bij PSV en tussen hen probeert ook rechtsback Jordan Teze (20) de volgende stap te zetten. Vanavond speelt hij met Oranje onder 20 tegen de beloften van Portugal.

Zomaar even terug naar het zomerse trainingskamp van PSV in Verbier, vorig jaar in juli. Voor het eerst zit de jonge verdediger Jordan Teze erbij. Tijdens en na trainingen maakt hij een goede indruk, waardoor hij nu bij de A-selectie is aangesloten. Na een van de oefensessies drukt hij zich een keer of veertig moeiteloos op en laat hij even zien ook nog andere kwaliteiten te hebben. ,,Ik doe dat af en toe sinds ik een jaar of 14 ben”, zegt hij bij het KNVB-centrum in Zeist, waar Teze deze week met Oranje onder 20 verblijft. ,,De afwisseling tussen de periodes bij je club en jeugdinterlands is mooi, omdat je zo steeds verschillende dingen leert.”

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV