Volledig scherm
PREMIUM
Jordan Teze in het tenue van Jong Oranje. © BSR Agency

Ook Teze staat te trappelen bij PSV: ‘Op het moment dat ik er moet staan, zorg ik ervoor dat dat gebeurt’

Een golf jonge talenten breekt momenteel door bij PSV en tussen hen probeert ook rechtsback Jordan Teze (20) de volgende stap te zetten. Vanavond speelt hij met Oranje onder 20 tegen de beloften van Portugal.

Zomaar even terug naar het zomerse trainingskamp van PSV in Verbier, vorig jaar in juli. Voor het eerst zit de jonge verdediger Jordan Teze erbij. Tijdens en na trainingen maakt hij een goede indruk, waardoor hij nu bij de A-selectie is aangesloten. Na een van de oefensessies drukt hij zich een keer of veertig moeiteloos op en laat hij even zien ook nog andere kwaliteiten te hebben. ,,Ik doe dat af en toe sinds ik een jaar of 14 ben”, zegt hij bij het KNVB-centrum in Zeist, waar Teze deze week met Oranje onder 20 verblijft. ,,De afwisseling tussen de periodes bij je club en jeugdinterlands is mooi, omdat je zo steeds verschillende dingen leert.”

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8742 stemmen