Volledig scherm
Angeliño in actie voor PSV. © BSR Agency

PSG hengelt naar PSV-linksback Angeliño, Manchester City kan hem eerst terugkopen

Het is nog onduidelijk of linksback Angeliño bij PSV blijft. Navraag leert dat er volop interesse is voor de 22-jarige verdediger, die in het vorige seizoen een uitstekende indruk achterliet in Eindhoven.

Onder meer Paris Saint-Germain heeft belangstelling getoond voor de sterke Spanjaard. Manchester City kan hem echter eerst nog terugkopen, op basis van een terugkoopclausule. Naast PSG hebben ook andere clubs inmiddels belangstelling getoond. Volgens de Spaanse krant ‘La Voz de Galicia’ gaat Manchester City de clausule ook daadwerkelijk inroepen, maar dat wordt door betrouwbare bronnen nog als ‘speculatief’ omschreven. De Britten zouden hem voor 12 miljoen euro kunnen wegkapen bij PSV, een bedrag dat een stuk lager lijkt dan zijn marktwaarde. Dat bedrag wil niemand vooralsnog bevestigen. 

Concessies

Angeliño kwam vorig jaar voor ongeveer 5,5 miljoen euro naar PSV, nadat hij bij NAC ook al een goed seizoen draaide. In de zomer van 2018 was hij eveneens zeer gewild en wilde Manchester City in eerste instantie 10 miljoen euro voor hem ontvangen, waardoor PSV concessies moest doen bij een transfer. Ajax was eveneens geïnteresseerd in hem. Uiteindelijk werd na het nodige gepuzzel een lagere transferprijs bedongen voor PSV, maar moest de club wel de terugkoopclausule dulden. 

In Eindhoven groeide hij de afgelopen twaalf maanden uit tot een van de beste spelers in de eredivisie, afgaand op alle spelersklassementen. Angeliño maakte veel indruk met zijn techniek en wist ook verdedigend stappen vooruit te zetten. 

PSV