Denzel Dumfries.
Volledig scherm
Denzel Dumfries. © BSR Agency

PSV bereikt akkoord met spelers en bespaart op jaarbasis 3 miljoen euro met korting op salarissen

PSV kort de komende periode de salarissen van de spelers. Daarover is een definitief akkoord bereikt met de spelersraad. Volgens aanvoerder Denzel Dumfries is iedereen het ermee eens. Zolang er geen publiek welkom is bij wedstrijden, leveren de PSV'ers een deel van hun verdiensten in. ,,Wij vonden het cruciaal dat iedereen in de groep erachter zou staan en dat is gelukt”, zo zegt hij. 

Met de korting bespaart PSV op jaarbasis ongeveer 3 miljoen euro aan salarislasten. De club meldde in het jaarverslag over seizoen 2018-2019 (het laatst bekende verslag) dat in totaal 44 miljoen euro aan salarissen werd uitgekeerd. Het leeuwendeel daarvan komt bij de spelers terecht. 

De korting op hun salarissen wordt doorgevoerd op basis van het model waarover spelersvakbond VVCS en werkgeversorganisatie FBO eerder een akkoord bereikten. Niet alleen de spelers, maar ook al het andere technische personeel levert in. Het VVCS en FBO-akkoord is ook onderschreven door vakvereniging voor trainers CBV. 

Dat de spelers inleveren, maakt deel uit van een collectief plan om de salarissen te verlagen. De directie van PSV gaf daarvoor vorige maand al de aanzet door twintig procent in te leveren zolang er zonder publiek wordt gespeeld. Ook alle overige personeelsleden van PSV leveren salaris in, zo is de bedoeling. Dit loopt via de ondernemingsraad van de club, waarmee de directie in gesprek is. 

PSV