PSV-directeur Toon Gerbrands
Volledig scherm
PSV-directeur Toon Gerbrands © ANP

PSV biedt Philips Stadion aan voor maatschappelijk nut en vraagt werktijdverkorting aan

PSV heeft burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven het aanbod gedaan om het Philips Stadion tijdens de corona-crisis in geval van nood te gebruiken voor maatschappelijk nut. Directeur Toon Gerbrands denkt dat de club de overheid ook op andere manieren zou kunnen helpen.

,,De burgemeester kan altijd bellen”, zegt Gerbrands. ,,Via onze marketingkanalen is bijvoorbeeld van alles mogelijk, als er nood aan de man is. We hebben anderhalf miljoen volgers en kunnen in korte tijd enorm veel mensen bereiken. Onze veiligheidsmensen en stewards hebben daarnaast grote expertise op een aantal terreinen, bijvoorbeeld op het gebied van openbare orde.”

Gerbrands doet zelf ook een beroep op de samenleving en zette maandag een handtekening onder de aanvraag voor een beroep op een solidariteitsregeling. ,,Ja, ook wij gaan werktijdverkorting voor een belangrijk deel van ons personeel aanvragen”, zegt hij in antwoord op een vraag over specifieke wetgeving hiervoor. Via het faciliteren van werktijdverkorting wordt door de overheid voorkomen dat organisaties in een tijdelijk barre periode massaal mensen moeten ontslaan. ,,We doen geen beroep op de regeling omdat we armlastig zijn, zeker niet. Wel omdat deze mogelijkheid er nu eenmaal is. Een groot deel van onze organisatie en die van andere clubs staat stil. Vandaar dat ook vanuit de voetbalbranche is geadviseerd om het beroep per direct te doen. PSV is financieel kerngezond, dus de continuïteit staat absoluut niet op het spel. Dat wil ik wel graag benadrukken.” 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV