PSV-invaller Konstantinos Mitroglou speelde donderdag in de slotfase mee tijdens het duel met Rosenborg. Mogelijk valt hij ook zondag weer in.
Volledig scherm
PSV-invaller Konstantinos Mitroglou speelde donderdag in de slotfase mee tijdens het duel met Rosenborg. Mogelijk valt hij ook zondag weer in. © BSR Agency

PSV en Ajax zien Vitesse langszij komen en kunnen vandaag weer afstand nemen

PSV en Ajax spelen zondagmiddag hun duels in de eredivisie en zagen zaterdagavond Vitesse weer aanhaken. De Arnhemmers hebben net als de twee belangrijkste titelkandidaten twintig punten, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Ook AZ bleef de afgelopen duels nog bij en heeft na acht duels maar een verliespunt minder dan PSV en Ajax. 

PSV speelt zondagmiddag tegen VVV (om 16.45) en AZ op hetzelfde tijdstip bij Willem II. Ajax mag om 12.15 al aan de aftrap staan in het Kyocera Stadion bij ADO. 

PSV wil zondagmiddag tegen VVV een vervolg geven aan de goede ontwikkeling die het team de afgelopen weken doormaakte, zo zei trainer Mark van Bommel afgelopen week al voorafgaand aan het duel. ,,Dit is de laatste wedstrijd voor de jongens interlands gaan spelen en we willen goed afsluiten. We hebben in de voorbije weken een goede ontwikkeling doorgemaakt.”

Over VVV zei hij onder meer dat de ploeg opnieuw over bepaalde kwaliteiten beschikt, omdat het team op een kwart van de competitie in de middenmoot staat. ,,Er is een nieuwe trainer met andere ideeën en ze hebben wat spelers moeten vervangen. Het lijkt erop dat ze de mutaties goed hebben doorstaan. Wij kijken natuurlijk vooral naar ons eigen perspectief en dat is dat wij willen en moeten winnen”, zei de trainer ook nog. 

PSV